Welkom op geschiedenisactief.nl!  Een website met kant-en-klare activerende opdrachten voor het vak geschiedenis. Vooral handig voor collega-docenten die op zoek zijn naar inspiratie, nieuwe werkvormen en bovenal activerende opdrachten.

Je vindt hier zowel bewerkingen van bestaande werkvormen als nieuwe ideeën. Daarbij vind je opdrachten die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en niveaus. Om opdrachten over specifieke onderwerpen te vinden kun je de zoekbalk bovenaan de homepage gebruiken.

Als oprichter van deze website stel ik mijzelf graag aan u voor. Mijn naam is Steven Kling en ik ben als geschiedenisdocent (1e graad) werkzaam op het Isendoorn College in Zutphen. Ik heb in mijn 15-jarige loopbaan lesgegeven aan alle niveaus van het voortgezet onderwijs van vmbo praktijkonderwijs tot en met bovenbouw vwo gymnasium. Daarnaast ben ik parlementair historicus (MA) en heb ik in het verleden ook workshops en lessen gegeven op het MBO/HBO over politiek en burgerschap.

Het vak geschiedenis is absoluut niet saai, zeker niet als je het op een leuke en levendige manier aanpakt. Ik gebruik in mijn lessen veel activerende didactiek en dat werkt! Leerlingen vinden het fijn en uitdagend om op een actieve manier bezig te zijn. Daarnaast zorgen activerende werkvormen voor afwisseling in de les en nieuwe manieren om te oefenen met belangrijke historische vaardigheden.

Bekijk de door mij gemaakte opdrachten op deze website, gebruik ze, pas ze aan voor jouw eigen lespraktijk en deel ze gerust weer met iemand anders. Ik ben zelf ook geïnspireerd door werkvormen van anderen en ik geloof dat wij als docenten, net als leerlingen, veel van elkaar kunnen leren door samen te werken.