Presentatieopdracht - Economische dimensie (wereld)Burgerschap

Activerende opdracht waarbij leerlingen een mondiaal probleem kiezen en een uitvoerbaar plan maken om een kleine impact te leveren. Dit plan voeren ze ook daadwerkelijk uit en hierover geven ze een presentatie in de klas.

Lees Meer
Keuzeopdracht - Politiek-juridische dimensie Burgerschap

Keuzeopdracht waarbij leerlingen vijf opties hebben om hun mening te geven of te onderzoeken over maatschappelijke thema's binnen hun eigen gemeente.

Lees Meer
Interviewopdracht - Sociaal-culturele dimensie Burgerschap

Interviewopdracht waarbij leerlingen iemand interviewen die minstens 10 jaar ouder is. Ze onderzoeken hoe deze persoon is gevormd en schrijven hier een verslag over.

Lees Meer
Onderzoeksopdracht - Dimensie vitaal Burgerschap

Onderzoeksopdracht waarbij leerlingen zelf een onderwerp kiezen binnen het thema leefstijl om onderzoek naar te doen. Hier schrijven ze een verslag over. Daarnaast maken ze er een creatieve media-uiting bij.

Lees Meer
Expertopdracht - Online stemwijzer voor jongeren

Activerende opdracht waarbij leerlingen zes online stemtools met elkaar vergelijken. Ze proberen de online stemhulp uit en bespreken met de klas welke de beste is voor jongeren.

Lees Meer
Feit of meing - Migratie in Nederland

Deze opdracht gaat over migratie in Nederland sinds 1945. Ten eerste moeten leerlingen feiten en meningen kunnen onderscheiden. Daarna moeten ze op basis van informatie hun eigen mening geven.

Lees Meer
Mysterie - Ontbossing in Brazilië

In Brazilië is sprake van ‘ontbossing. Maar wat is dit en wie is hier eigenlijk schuldig aan? Dit moeten leerlingen onderzoeken met deze mysterie-opdracht in twee of drietallen.

Lees Meer
Wat is waar - Het scheppingsverhaal en de evolutietheorie

Leerlingen krijgen informatie over de evolutieleer en het scheppingsverhaal. Daarnaast lezen ze een tekst over de mening van tv-presentator Andries Knevel. Het doel van deze opdracht is om leerlingen te laten nadenken over de waarheid van de evolutietheorie en het scheppingsverhaal.

Lees Meer